השפית הבאה 6 – משימה ראשונה: רבקה שטרנר

    יוסי ברויער Comments Off on השפית הבאה 6 – משימה ראשונה: רבקה שטרנר
    18:13
    06.05.24
    אבי יעקב No Comments on "זה רגע שלא אשכח לעולם" | הרב ישראל מאיר לאו בראיון מרגש

    התכניות האחרונות

    ארכיון תוכניות

    פוסטים אחרונים

    תגיות

    תבשיל אורז ופירות יבשים לצד עוף מקסיקני

    מצרכים:

     

    • 2 כוסות אורז
    • 4 כפות שמן
    • 3 בצלים קצוצים גס
    • 4 שזיפים מיובשים
    • 4 משמשים מיובשים
    • 50 גרם חמוציות
    • רבע כוס מים רותחים
    • 6 גזרים חתוכים לרצועות דקות + כף סוכר
    • רבע כוס יין אדום מתוק

     

    לעוף

    מצרכים:

     

    • רבע כוס קטשופ מקסיקני של אוסם
    • כף דבש
    • שבבי צ'ילי (לא חובה)
    • פלפל שחור
    • מלח
    • 2 כפות פירורית של אסם
    • בצל חתוך לטבעות

    אופן ההכנה:

     

    • את הפירות משרים ביין אדום כרבע שעה ומסננים.
    • את האורז שוטפים ומבשלים עם כפית מלח במים רותחים 6 דקות ומסננים.
    • בסיר שטוח שמים את השמן והבצל ומטגנים קלות
    • לאחר מכן מוסיפים את הפירות היבשים והגזר עם הסוכר ומאדים כ 20 דקות על אש נמוכה.
    • מוסיפים את האורז המסונן ואת המים הרותחים מכסים בנייר אפיה רטוב ומכסה
    • מבשלים למשך חצי שעה. בודקים מידי פעם שיש מעט נוזלים.
    • מערבבים את כל החומרים מלבד הבצל והפירורית ומורחים על העוף מכל צדדיו.
    • מסדרים את הבצל בתבנית ומעליו העוף המתובל ומפזרים בנדיבות מהפירורית.
    • אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות כ- 45 דקות.
    • הגשה: מסדרים בצלחת את האורז ומעליו את הגזר והפירות היבשים ולצידו את העוף האפוי.

     

    בתאבון.

     



    0 תגובות